FAQ / Spørsmål

Her forsøker vi svare på de mest vanlige spørsmålene om våre produkter.

Hvis det er noe du lurer på som du ikke får svar på her, så ikke nøl med å ta kontakt med enten din lokale leverandør eller Trenor Vinduer direkte. Vi kan garantert svare på dine spørsmål!

Hva er U-verdi?

U-verdi beskriver hvor godt vinduet eller balkongdøren isolerer, og du velger selv hvor godt vinduet ditt skal isolere. Jo lavere U-verdi desto bedre isolering! Det kan være mange penger spart ved å velge produkter med lav U-verdi. Trenor Vinduers produkter er delt inn i KOMFORT 1.2, SUPER 1.0 og ZERO 0.8. STANDARD 1.4 utgår pr.2014.

>> Les mer om våre U-verdi-klasser her.

For de spesielt interesserte så kan vi nevne at formelen for å regne ut et produkts U-verdi er W/(m²K).

Rømingsvei, brannvindu, hvilke regler gjelder for vinduer?

Det er mange forskjellige regler og retningslinjer for vinduer og balkongdører. Men det trenger ikke være så komplisert. Vi har forsøkt besvare de viktigste reglene for vinduer under "sikkerhet".

Hvordan monterer jeg?

Vi har laget en anbefaling på hvordan du kan montere produkter fra Trenor Vinduer for å få en god løsning på din montering. Dette kan du lese om under kundesenter > montering.

Må jeg vedlikeholde vinduene for at garantien skal gjelde?

Ja. Om du velger Allværsvinduet så slipper du utvendig vedlikehold i form av skraping og maling. Men alle vinduer må passes på slik at ikke overflaten og tre-verket får skader eller hakk slik at fukt kan trenge inn og skade rammen.

Alle mekanismer må smøres gjevnlig. Mer informasjon om vedlikehold finner du under kundesenter > vedlikehold.

Mine nye vinduer får dugg/rim

Dugg eller rim på glassets innside eller utside skyldes ikke feil på vinduet. Dette er ikke uvanlig på moderne vindu med god isolasjonsevne.

Utvendig dugg eller rim oppstår gjerne på kalde dager med høy luftfuktighet. Da vil et vindu med god isolasjonsevne ikke "av-rime" glasset på utsiden, og dugg eller rim vil oppstå.

Innvendig dugg på glasset skyldes som regel verken mangler ved vinduet eller glasset. Årsaken er høy innvendig luftfuktighet og glass med god isolasjonsevne kombinert med store temperaturforskjeller mellom inn- og utside av vinduet. 

Dette oppstår hos alle vindusleverandører som har produkter med lav U-verdi.

Du kan lese mer om dette på glassportalens nettside.

 

 


© 2016 Trenor Vinduer AS    Telefon: 75 19 04 00    E-post: post@trenor.no