Glass-egenskaper

Visste du at glass kan ha mange forskjellige egenskaper?

Trenor Vinduer kan leveres med glass for økt sikkerhet, med støydemping, med selvrensende egenskaper, med solreflekterende belegg og med brannsikring.

Et vindu med lyd-isolerende egenskaper passer for eksempel godt i byen, og solreflekterende glass passer å bruke i et rom med vindu med lang solgang.

Du kan også kombinere egenskaper for et vindu som passer akkurat ditt behov.

Sikkerhetsglass har spesielt høy styrke. Dette reduserer risikoen for både personskader og innbrudd. Sikkerhetsglass er påbudt i vinduer som monteres under 80cm fra gulvplan. Les mer om krav til sikkerhetsglass på Lovdata Tek 10.

Selvrensende glass tar nytte av nanoteknologi og har et smussavvisende ytre belegg som "lades opp" av sola og blir smussavvisende. Skitt og støv renner av sammen med regnet, evt så kan en spyle vinduene der ikke regnet treffer. Selvrensende glass passer best der det er både sol og regn.

Vårt lydstopp-system bruker ekstra tykke glass og doble eller triple pakninger slik at støyen holdes ute. Lydstopp brukes ofte i by-leiligheter eller på fasader som ligger mot vei eller annen støyende ytre.

Glass med solreflekt vil redusere UV-strålene fra solen. Solreflekt øker komforten med at temperaturen inne blir svalere samtidig som en reduserer misfarging og bleking av bilder, møbler og treverk.

Bygninger som ligger nærme hverandre kan være påkrevd å bruke brannsikre vinduer. Våre vinduer kan leveres som brannstopp-vindu og er da godkjent for å motstå direkte brann i 30 minutter (EI 30 godkjenning).

 

Vi anbefaler forøvrig å lese på vår side om sikkerhet for en bedre oversikt over krav og regler knyttet til forskjellige glass-typer.

 

 


© 2016 Trenor Vinduer AS    Telefon: 75 19 04 00    E-post: post@trenor.no