Bitcoin er verdens største kryptovaluta i verdi og derfor også den mest utbredte valutaen. Grunnen til at den er så utbredt er fordi den var den første valutaen. Det sies at Bitcoin kanskje ikke vil være den største over tid fordi som den første er det flere småting som gjør at Bitcoin kanskje ikke er den mest praktiske å sitte på eller bruke.

Det som er spesielt med Bitcoin er måten den fungerer på som et betalingsmiddel eller som en valuta. Du kan med andre ord bruke Bitcoin til å overføre en verdi, altså en Bitcoin eller en del av en Bitcoin, til en annen person uten at du trenger å gå igjennom en bank eller et clearing house. Dette er ganske spesielt da noen slikt ikke har skjedd før innenfor verdensomspennende finans. Vi er veldig vant til at vi kan overføre penger mellom personer på noen sekunder med Vipps eller noen dager med en vanlig bank.

Når du overfører Bitcoin kan det ta så mye som 10 minutter. Det er lenge når du snakker om å betale for noe i en butikk. Det er kort tid når du snakker om en internasjonal overføring. Skal du kjøpe bitcoin er det viktig at du kjøper det på et tidspunkt da prisen ikke er på det høyeste.